Sarah

 

HONDENGEDRAGSBEGELEIDING

 

Sarah Schaerlaeckens

Sarah Schaerlaeckens

 

Professionele hondentrainster en gedragsbegeleidster

 

In 2009 studeerde ik af in de richting Agro- en Biotechnologie met optie dierenzorg. Tijdens deze bacheloropleiding liep ik o.a. stage in het Alfa centrum voor hulp- en geleidehonden en in dierenkliniek Randstad in Borsbeek. Ik volgde ook een instructeursopleiding in het Dog Training Centre.

 

 

Enkele jaren later volgde ik bij Geert De Bolster de opleiding Hondeninstructeur-opvoeder en de opleiding Specialist probleemgedrag. Vervolgens volgde ik in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italiƫ verschillende opleidingen en workshops met betrekking tot speur- en detectiehonden. Om alles op een wetenschappelijke manier te benaderen, volg ik de opleiding Applied Animal Behaviour aan de Odisee Hogeschool.

 

Op dit moment begeleid ik hondeneigenaren bij de training en opvoeding van hun hond of puppy. Daarnaast begeleid ik mensen bij de opleiding van hun eigen hond tot diabetes meldhond en ben ik werkzaam als trainer voor de organisatie Argos Assistance Dogs. Verder leid ik honden op die ingezet kunnen worden in de ongediertebestrijding, m.n. detectie op bedwantsen. Samen met deze honden worden er regelmatig controles uitgevoerd in hotels en particuliere woningen.

 

Om op de hoogte te blijven binnen dit vakgebied, school ik mij regelmatig bij door het volgen van interessante lezingen en workshops.

 

Voor meer informatie over onze bedwantsen detectiehond, kan u terecht op www.bedwantsendetectiehond.be

Epona bvba / +32 487 344 153 / sarah@hondengedragsbegeleiding.be / Wijnegem

Volg ons op facebook